Populaire berichten

dinsdag 11 juni 2013

Het laatste rapport van het schooljaar nadert....

en ineens wordt Coco wakker.
Coco heeft 6 onvoldoendes op haar rapport waarvan een 3 en drie 4-en. Da's niet best.
De schrik zit er goed in. Ze heeft nog drie weken om betere cijfers te halen.
De afgelopen weken gaat het wel goed met huiswerk maken. Ik help haar vooral met wiskunde. Nu maar hopen dat ze de toetsen goed maakt.
Economie blijft het moeilijkste, de termen die gebruikt worden zijn te abstract en daarbij ook nog wat rekenwerk en je hebt het recept voor een extreem laag cijfer. En het helpen met economie schiet niet op, ze krijgt geen huiswerk mee.
Nu maar hopen dat ze wel naar het volgende jaar mag.
De regelmaat zit er nu goed in, alleen accepteert ze niet altijd hulp. De laatste weken gaat het wel beter, alleen jammer dat het schooljaar nu bijna afgelopen is. Nog een paar weken hard werken en dan kan ze weer lekker wegdromen en werken aan haar creatieve ontwikkeling, want daar loopt ze nu door al haar schoolwerk wel erg in achter.

Jonathan gaat gestaag door, hij heeft een goed rapport en gaat zonder problemen over. De komende zomer wil hij dan ook heel de zomer gaan werken. Overmorgen wordt hij 16 en met al het werk heeft hij geen tijd om straks met ons vakantie te vieren. Hij blijft liever thuis, ik ben daar nog over na aan het denken. Drie weken is wel lang..

De suikervrije maand is voorbij

Ja, het is weer over. En het was voor de kinderen best moeilijk, een maandlang suikervrij eten. Soms werd de regel bijna verbroken, maar we hebben volgehouden. (nou ja, behalve op Coco's verjaardag).
Het resultaat?
Jonathan heeft minder puistjes. Coco reageert minder heftig op de wereld om haar heen, is minder snel boos en staat meer open voor suggesties. Of het aan het suikervrije leven lag zullen we de komende tijd merken. Want de afgesproken maand is voorbij en ze mogen weer chocopasta eten.
Regel is wel dat ik het niet meer koop en ik ook zelf chocopasta ga maken.
De koekjes die we nog van vorige maand hadden, (goed afgesloten verpakking, dat wel), worden nu opgegeten en ik ga weer zelf koekjes bakken. Zonder geraffineerde suikers.

Manlief is overtuigd geraakt van het minderen van suiker. Niet dat hij het fysiek nodig had, zo slank als hij van nature is, maar hij merkt het verschil in zijn hoofd. Veel frisser en beter. Geen suiker meer in de koffie, geen koekjes, geen zoetigheid op brood. Hij wilde in eerste instantie niet mee doen, maar is blij dat hij het heeft gedaan. Betreft zijn warrigheid merk ik niet veel verschil.

Maar ja als we echt verschil willen zien, dan moeten we echt aan het GAPS dieet. Geen suiker, geen gluten, weinig koolhydraten, veel bouillon en bij iedere maaltijd gefermenteerde groenten.
Best een opgave.
De pot met gefermenteerde groenten staat wel op tafel, maar die pot open doen en er werkelijk wat van eten is een tweede ding...je moet maar net trek hebben in pickles. En dat heb ik niet zo vaak.

Donderdag is Jonathan jarig en hij wil in ieder geval Missisipi-mudpie voor zo'n verjaardag. Het wordt een uitdaging om daar een gezondere versie van te maken dan in het orignele recept staat beschreven..