Populaire berichten

zondag 13 oktober 2013

Stilte

Zoals je gemerkt hebt is het de afgelopen periode stil geweest. Ik heb niet meer geschreven omdat Coco er erg op tegen was dat ik over haar schreef op zoiets openbaars als internet.
Ik respecteer haar mening en heb dus niets meer geschreven.

Wat ik dan toch wel wil melden ( ik kan het niet laten),  is dat het veranderen van gedrag en eetgewoonten op deze leeftijd erg moeilijk is. Ze is nu 14 en gaat de wereld ontdekken. Samen met school hebben we bedacht dat Kurzweil haar wellicht kan helpen. Kurzweil is een programma voor kinderen met dyslexie. Het kind werkt met een koptelefoon en een computer die alles voorleest. Coco is niet dyslectisch maar na een test is er wel een vermoeden van NLD, non verbale leerstoornis, hierdoor heeft ze moeite met het verwerken van geschreven tekst. Het programma wordt geinstalleerd op haar computer en de komende weken zullen we zien of het voor haar werkt.

Daarnaast is ze nu begonnen met school maatschappelijk werk en help ik haar nog iedere avond met haar huiswerk. Nog wel hopelijk wordt dat minder met de Kurzweil methode.

Ik wil ook meer gaan werken aan haar persoonlijke ontwikkeling. Hoe weet ik nog niet precies want ze sluit nog altijd snel af. Ik zou wel door middel van spelletjes met haar willen praten over haar emotionele ontwikkeling, ik heb alleen nog geen idee in welke vorm ik dat ga gieten.

Vooralsnog halt ze alleen onvoldoendes op school en wil de school nog steeds dat we Ritalin gaan uitproberen. Coco is al heel klein van stuk en de mogelijk groei achterstand door Ritalin staat ons nog steeds tegen. Over de andere bijwerkingen wil ik het niet eens hebben..

Heeft iemand ervaring met dieten, pubers en emotionele ontwikkeling? Laat dan vooral een berichtje achter!