Populaire berichten

maandag 20 mei 2013

De eerste week

Het voelt toch wel een beetje als op dieet zijn om af te vallen en nee we zijn niet tot in de puntjes gegaan. Bij het GAPS dieet eet je lekker uitbundig gefermenteerde producten omdat deze zoveel probiotica bevatten die goed zijn voor het herstel van de darmflora. Zo heb ik wel de pot met gefermenteerde kool gemaakt, maar je denkt toch niet dat de kinderen dat vrijwillig op eten?
De fermenteerde makreel die ik wilde maken ben ik uiteindelijk vergeten, gevolg: na drie dagen de makreel in de prullenbak weggegooid.  De zelfgemaakte visbouillon is wel gelukt en staat in bakjes in de vriezer. En ja af en toe nemen we een kommetje, lekker met kokosmelk, gember, peper en vissaus.
Maar de kinderen die hebben nooit van soep gehouden...

Dus nou ja. Na dag 1 gingen we alweer terug naar brood. Het idee om alleen zuurdesembrood te kopen is nog niet gelukt. Afgelopen week was dan ook wel hectisch en ik heb niet alles kunnen doen wat ik wilde.

Het suikervrij eten gaat thuis heel goed, we hebben wel chocola met 71% cacao en pure chocola gezoet met stevia in huis, diverse soorten notenmelanges, zadenmixen en ander knabbelgoed.
Coco eet tussendoor brood of rijstewafels met paprika, tonijn of banaan. Jonathan wil liefst chips, iets wat eigenlijk niet mag, maar zo af en toe staan we het toe.

En dan buiten de deur he. Met vrienden op stap, lekker patatje met mayo...en vast ook zoetigheden.

Merken we verschil? Bij Jonathan niet, maar die had al geen problemen.
Bij Coco merken we dat ze wel meer nadenkt over wat ze zegt en soms ook meer voor rede vatbaar is.
Ik weet niet of dat komt doordat we nu zelf meer met haar bezig zijn of door het eten. Laten we het houden op het eerste, want de probiotcia en Blue Ice capsules slikt ze nog niet, da's namelijk een probleem op zich.
Manlief is blij dat hij suikervrij eet en ik merk geen verschil omdat ik als gluten en suikervrij at. Alleen soms, als de hormonen weer opspelen wil ik snoepen en dan is die kast in de keuken toch wel erg leeg en dan surf 
ik op internet naar lekkere recepten om die vervolgens niet te maken..