Populaire berichten

vrijdag 28 november 2008

Ritalin en psychose

Coco was even aan de Ritalin en is er weer vanaf.
Je weet , ik was huiverig om de Ritalin te gebruiken. Ik deed het omdat Coco het zelf ook niet erg vond om te nemen. Ze werkte op school beter dan voorheen en de cijfers waren ook goed.
Coco kreeg tweemaal daags een half pilletje, de laagste dosering.
Bij de rapport bespreking was de juf blij met hoe Coco de laatste tijd werkte. Haar werkhouding was echt verbeterd(waarop ik meteen zei:" Nee, niet de werkhouding is verbeterd,maar haar concentratie. Ze wil altijd haar best doen, maar vaak lukt het haar gewoon niet om bij de les te blijven)") Ik vertelde de juf dat ze nu op dagen met veel leerstof Ritalin krijgt. Ik had dit nog niet aan de juf verteld omdat ze dan een objectieve mening kon geven.
Op school ging alles goed.
's Ochtends en na school als ze geen medicijnen had was het echter hell!
Coco had waanideeen over dat wij haar echt stom vonden. Ze vond zichzelf stom en slecht en Jonathan wilde haar dood hebben. En wat we ook zeiden wat we ook deden, niets kon haar doen inzien dat het niet waar was. Ook was alles onze schuld, zij had er niets mee te maken want zei deed niets. Was altijd lief. Ongeacht of ze nu haar hele kamer overhoop had gegooit uit woede of de hele buurt bij elkaar gekrijst had. Ze kwam niet meer uit haar waan.
Toen we gisteren vanf half 4 tot naar het naar bed gaan één lange driftbui met veel verdriet hadden was de maat vol.
Vaderlief herkent van zijn eigen jeugd de tekenen van psychoses die door middel van medicijnen/drugs kunnen onstaan. Hij relateerde direct haar gedrag aan het gebruik van Ritalin.
We besloten dan ook niet meer van deze medicijnen te gebruiken.
Vandaag was een fijne dag.
Coco was gewoon Coco, zoals ze vroeger was. 'sAvonds toen ze moe was verviel ze wel in een ontkennde boze bui van :'Jij bent stom,jij hebt alles gedaan, jij wilt me verdrietig maken.' Maar ze bleef er niet in hangen. Uiteindelijk hebben we intens geknuffeld en is ze gelukkig in slaap gevallen.
Het avond knuffelen is voor haar een van de belangrijkste dingen om onze liefde bevestigd te krijgen. Echt kwaliteits knuffelen. (zo snel even tussen knuffelen werkt averechts want dan voelt ze nog steeds de afstand tussen twee). Het knuffelen is zo intens dat we altijd beide een soort van verliefd en geemotioneerd zijn.
Ze legde vanavond haar hoofd op haar kussen en zei: "Weet je, dit is het allerleukste en allerfijnste dat er bestaat. Knuffelen met jou! En dan denk je misschien dat er ook nog andere dingen leuk zijn, maar dat is niet zo. Dit is het aller aller leukst!"

>>Ik zocht vanavond op ADHD en psychoses en je raad het al: van Ritalin kun je psychoses krijgen. En weet je hoe ze dat oplossen: door anti psychotica erbij te slikken!
Deze weblog vol met anti ritalin en andere ADHD medicijnen vind ik erg interessant!

Hulpvraag

De afgelopen 10 dagen is er best het een en ander gebeurd! Ik moest eigenlijk naar de ADHD introductie cursus maar heb uiteindelijk geweigerd daar we ook al de introcursus bij Coco hadden. Na teamoverleg is er besloten dat ik de cursus niet hoef te doen maar dat ik nu wel een puntsgewijze uitleg moet schrijven met een duidelijke formulering van mijn hulpvraag. Eigenlijk weet ik zelf niet zo goed wat mijn hulpvraag moet zijn...

De reden dat ik de diagnose wilde was gewoon omdat ik de diagnose wilde. Want daarmee vallen een heleboel puzzelstukjes op zijn plaats en zijn er een heleboel zaken wat makkelijker te accepteren. Ook door mijn familie.

Daarnaast ging naar de psych omdat ik last heb van een lichte claustrofobie. Ik weet niet zeker of ik het claustrofobie moet noemen want ik heb alleen last van angst gevoelens bij gelegenheden waarbij ik geacht wordt op mijn plaats te blijven zitten en niet te bewegen laat staan te praten!
Vergaderingen, grote mensen theater, bijeenkomsten die me niet boeien.
Ook dit is weer geralteerd aan ADD. De afgelopen jaren is het wel erger geworden. De gedachte aan zo'n situatie doet me huiveren.
Nu is het wel zo dat ik al jaren een betablokker slik om mijn migraine aanvallen te verminderen.
Toen ik met de aanvraag van de ADD test begon, ben ik gestopt met deze medicijnen omdat ik het idee had dat het niet veel uitmaakte en mijn lichaam vast beter af was zonder.
En weet je: ik voel me minder angstig. Veel relaxter. Ik heb het idee dat deze betablokker de ADD versterkte. Niet dat het nu helemaal over is, ik zal de dwaze gedachten over de angst nog steeds de deur uit moeten schoppen en wellicht kan ik daarbij een mevrouw gebruiken die zegt dat die gedachte echt voorgoed op vakantie moeten.
Dus over de hulpvraag zal ik nog eens goed nadenken..
Misschien is het wijs om te gaan mediteren bij de yogajuffrouw..